Brook Andrew

Brook Andrew

#The Cell

SYDNEY, AUSTRALIA

Following his first inflatable work, Jumping Castle War Memorial, Andrew’s second inflatable work titled The Cell was commissioned by the Sherman Contemporary Art Foundation. The Cell is a 3 x 12 x 6m inflatable room, adorned inside and out with the Wiradjuri pattern that appears in many of Andrew’s works. In order to enter The Cell, participants are required to also wear the design, with Wiradjuri jumpsuits provided in a variety of colours.

UAP collaborated with Andrew to realise the artwork, undertaking form studies, developing concept sketches and 3D renders, and managing fabrication to ensure adherence to safety standards.

Image credit: Roger D'Souza

#Project summary

Creative

Brook Andrew

Artwork Title

The Cell

Client

Sherman Contemporary Art Foundation

Year

2010

Location

Sydney, Australia

Build

UAP

#Related projects

Yu Ji

Shanghai, China

Yu Ji

Stone, Barnacles, and Seeds

UAP Design

Shanghai, China

UAP Design

Shanghai World Expo 2010

Leonardo Drew

New York City, USA

Leonardo Drew

City in the Grass

Desert X AlUla

AlUla, Saudi Arabia

Desert X AlUla

Desert X AlUla 2022